Lapte de Vaca
Laptele este un lichid nutrient produs de glandele mamare ale mamiferelor femele. Este sursa principală de nutriție a nou-născuților, înainte de a fi capabili să digere și alte mâncăruri. Consumul de lapte permite buna întreţinere şi protecţia oaselor şi este necesar pentru dezvoltarea osoasă a copiilor şi adolescenţilor. Pentru adulţi, consumul de lapte nu pare a fi o prioritate. Numeroase persoane ( mai ales adulţi) au intoleranţă la lapte, fiindcă organismul lor nu produce suficientă lactază, enzimă (betagalactosidază) prezentă în intestine şi necesară pentru a digera lactoza, zahărul din lapte.
Fructe: Mere, Prune
Fructele… aceste mine de aur bogate în vitamine, minerale şi fibre atât de necesare pentru ca noi să fim energici, în formă şi sănătoşi, indiferent de vârstă! Efectele pozitive ale consumului zilnic de fructe sunt demonstrate de numeroase studii ştiinţifice relevante. Printre acestea putem enumera: reducerea riscului de boli de inimă, infarct şi atac cerebral, protecţia împotriva anumitor tipuri de cancer, prevenirea obezităţii şi a diabetului, normalizarea tensiunii arteriale şi scăderea riscului de boli renale şi afecţiuni osoase etc.
Purcei
Să mai reţinem că porcul intră pe lista alimentelor energizante datorită conţinutului nutritiv şi a efectului asupra metabolismului, întrucât menţine senzaţia de saţietate mult timp.
Carne de Porc
Bucăţile de carne de porc atent selecţionate, fără grăsime, sunt bogate în proteine şi vitamine din grupul B (tiamină, niacină, vitaminele B 6 şi B12) care joacă un rol important în funcţionarea sănătoasă a organismului. Să mai reţinem că porcul intră pe lista alimentelor energizante datorită conţinutului nutritiv şi a efectului asupra metabolismului, întrucât menţine senzaţia de saţietate mult timp.